Nasıl?

KPSS REHBERİ – KPSS YE NASIL HAZIRLANMALI – EN İYİ YÖNTEM NEDİR?

Memur olmak isteyenlerin hazırlandığı Kamu Seçme Personeli sınavı lisans mezunları için her yıl yapılmaktadır. Fakat A grubu ve B grubu olarak ayrılan Kpss’de B grubu puanları genel olarak çift yıllarda yani 2022, 2024, 2026 gibi yıllarda kullanılmaktadır. A grubu sınavı ile uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı gibi memurluklar kazanılabilirken B grubu sınavı ile düz memur olunabilmektedir. Bu durum Kpss A grubu ile B grubu arasındaki temel farktır. Peki düz memur olabileceğimiz B grubu kpss nasıl çalışılır , kpss ye nasıl hazırlanmalı ?

İçindekiler

KPSS YE NASIL HAZIRLANMALI ?

Kpss B grubu dersleri Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler derslerinden oluşmaktadır. Sınav Genel Kültür ve Genel Yetenek olarak iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Her iki bölümde toplam 60 sorudan oluşur. Matematik ve Türkçe derslerini kapsayan genel yetenek kısmında her iki dersten de 30 soru bulunur. Genel yetenek bölümü ise tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler konularını kapsamaktadır. Tarihte 27 soru, coğrafyada 18 soru, vatandaşlıkta 9 soru, güncel bilgilerde ise 6 soru sorulmaktadır.

Kpss nasıl çalışılır , kpss genel kültür için nasıl bir hazırlık yapılmalıdır? 

Kpss Tarih Nasıl Çalışılır?

Tarih müfredatı çok geniş konu aralığına sahiptir. Bu yüzden kpss tarih dersi çalışmaya erkenden başlanmalıdır. Sürekli unutulan ve karıştırılan bir ders olduğu için bir kez çalışıldıktan sonra en az bir kez de tekrar etmek gerekir. Eğer zamanınız kalırsa üçüncü bir çalışmada sizin için çok verimli olacaktır. Ancak tek başına çalışmak maalesef yeterli olmayacaktır. En az 2 – 3 kaynaktan da bol soru çözmek gerekmektedir.

 Öncelikle tarih dersine, sınava en az 7 – 8 ay kala çalışmaya başlamalısınız. Bütün konuları baştan sona kadar okuyup olay örgüsünü kafanızda netleştirmeye çalışmalısınız. Ancak ezberden kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü ezberlenen tarih dersi kısa sürede unutulacaktır. Fakat hatırlamanıza yardımcı olması için kısa kodlar hazırlayabilir, haritalar çizebilirsiniz. Bu tarz çalışmalar uzun zaman geçse bile konuyu anımsamanıza yardımcı olacaktır. İkinci çalışmanızda yani tekrarınızda ise konu konu çalışmanızı öneririz. Her konu bitiminde elinizdeki soru bankalarından bol soru çözüp pekiştirmelisiniz. Zamanınız olursa üçüncü tekrarı yapabilirsiniz. Böylece siz isteseniz de istemeseniz de konular aklınıza yer edecektir.

NOT: En az 3 – 4 kaynaktan soru çözmeniz bütün soru tiplerini görmeniz açısından önemlidir. Fakat 3 – 4 soru bankası almak için maddi durumunuz yeterli değilse soru bankanız üzerinde işaretleme yapmadan şıkları başka bir kâğıda not alarak testlerinizi çözüp ikinci kez soru bankanızı tekrar kullanabilirsiniz. En azından unuttuğunuz soru tiplerini tekrar görmüş olursunuz. 

Kpss tarih nasıl çalışılır sorunuz için kısaca size şunu söyleyebiliriz; En az iki kez çalışmalısınız. İlkinde konuları kitap okur gibi okuyup ikinci kez ise konu konu çalışıp her ünite sonunda bol soru çözmelisiniz. Eğer üçüncü bir tekrar için zamanınız kısıtlı ise kpss tarih denemesi çözüp sadece eksik olduğunuz konulara çalışabilirsiniz. Ayrıca kpss tarih ders notları ayrıntılı bir şekilde sitemizde yer almaktadır. Otobüste giderken, akşam uyumadan önce, boş vakitlerinizi değerlendirmek için sitemize girip tarh ders notlarına göz atabilirsiniz. Bir soru bir sorudur. Belki de sitemizde okuma yaparken gözünüze takılacak bir nokta size bir net kazandırır. 

Kpss Coğrafya Nasıl Çalışılır?

Coğrafyaya çalışılırken kesinlikle haritalardan yararlanılmalıdır. Konulara sırasıyla çalışmalı, harita kullanılması gereken her konuda haritanızı kendiniz çizmelisiniz. Böylece görsel sayesinde konunun kalıcılığı artacaktır. Ayrıca sınav yaklaşırken TUİK verilerini inceleyip öğrenmeniz çok faydalı olacaktır.

Peki kpss coğrafya nasıl fullenir ? Yukarıdaki söylediklerimizi uygular, bol bol soru çözer, konu tekrarları yapar ve sınavda çok iyi odaklanırsanız siz de coğrafyayı fulleyebilirsiniz. 

Kpss Vatandaşlık Dersine Nasıl Çalışılır?

Kamu Personel Seçme Sınavında vatandaşlık dersinde 9 soru çıkmaktadır. Bu soru sayısı kesinlikle azımsanmamalı, vatandaşlık dersi üstünkörü geçilmemelidir. Vatandaşlık dersine çalışırken kesinlikle güncel kaynaklardan yararlanmalıdır. Çünkü vatandaşlık derslerinde hukuk konuları yer almakta ve güncellemeler gerçekleşebilmektedir.

Peki kpss vatandaşlık nasıl fullenir ? Diğer derslerde olduğu gibi vatandaşlıkta da konulara çalışıp bol soru çözmelisiniz. Ayrıca vatandaşlık dersi için çıkmış sorular da çözmeniz yararlı olacaktır. Ancak sorunun cevabının güncel olduğundan emin olun.

Kpss Güncel Bilgiler Nasıl Çalışılır?

Güncel bilgiler önceden çalışmayı gerektiren bir alan değildir. Sınava son bir hafta, on gün kadar kala çalışmaya başlayabilirsiniz. Ancak bol bol bilgi öğrenmelisiniz. Güncel bilgiler soruları için bizim sitemizi de kaynak olarak kullanabilir, buraya tıklayarak çıkma ihtimali olabilecek bilgileri inceleyebilirsiniz. 

Kpss ye nasıl hazırlanmalı , kpss genel yetenek için nasıl bir hazırlık yapılmalıdır?

Kpss Türkçe Nasıl Çalışılır?

Öncelikle Türkçe sınavında başarılı olmak için eksik olduğunuz konuları tespit etmeli ve konu çalışmalısınız. Ardından ise bol bol soru çözmelisiniz.

Türkçe sınavlarında artık daha uzun ve daha zorlayıcı paragraf soruları sorulmakta. Eğer Türkçe paragraflarında zorlanıyorsanız her gün düzenli olarak paragraf sorusu çözmelisiniz. Her gün uyandığınızda diğer derslere başlamadan temiz kafayla en az 20 paragraf çözmeniz sizin için yararlı olacaktır. Zamanla çözdüğünüz soru miktarını da artırmalısınız. 

Kpss Matematik Nasıl Çalışılır?

Matematikte öncelikle seviyenizi belirlemelisiniz. Eğer düşük bir matematik seviyesini sahipseniz önce konu çalışmalı daha sonra ise basit seviye bir matematik soru kitabından bol soru çözmelisiniz. Daha sonraları ise soru kitabınızın seviyesini artırmalısınız. Eğer ortalama bir matematik seviyesine sahipseniz konu çalışmakla vakit kaybetmek istemeyebilirsiniz. Bu durumda denemeler çözüp eksik olduğunuz konuları saptayıp o konulara yoğunlaşabilirsiniz.

Sonuç Olarak;

Kpss ye nasıl hazırlanmalı sorusunun cevabı genel olarak konu çalışıp bol bol soru çözmekten geçmektedir. Tabi soruları çözüp geçmemeli, yanlışlarınız üzerinde durup doğrularını öğrenmelisiniz. Sürekli aynı konuda yanlış yapıyorsanız tekrar konusuna dönüp çalışmalısınız.

Bizim size verebileceğimiz kpss çalışma tavsiyesi herkese uygun olmayabilir. Sizin kendinizi tanıyıp kendinize göre bir yol izlemeniz daha doğru olacaktır.

KPSS SIK SORULAN SORULAR

Kpss kazanmak için günde kaç saat çalışmalıyım?

Bu soru için bir genelleme yapmak doğru değildir. Kişinin anlama yetisine, odaklanmasına, çalışmadan aldığı verime göre değişiklik gösterir. Genel olarak şunu söyleyebiliriz ki eğer sınava 7 – 8 ay kala başladıysanız günde 4 – 6 saat arası verimli çalışmanız sizi başarıya götürebilir. 

Kpss hangi dersler var?

Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık dersleri kpss b grubu dersleri içerisinde yer almaktadır. Ayrıca sınavda 6 adet güncel bilgi sorusu da çıkmaktadır.

Kpss tarih kaç soru çıkıyor?

Lisans kpss tarih dersinde 27 soru çıkmaktadır.

Kpss coğrafya kaç soru çıkıyor?

Lisans kpss coğrafya dersinde 18 soru çıkmaktadır.

Kpss vatandaşlık kaç soru çıkıyor?

Lisans kpss vatandaşlık dersinde 9 soru çıkmaktadır.

Kpss ye çalışmaya hangi dersten başlanmalı?

Hangi dersten çalışmaya başlanacağı size kalmış bir durumdur. Size en çok zaman harcattıracak olan dersi belirleyip o dersten başlamanız sizin için yararlı olabilir.

Kpss evde hazırlanılır mı?

Kesinlikle kpss ye evden hazırlanabilirsiniz. Bunun için internette birçok ücretsiz mecra bulunmaktadır. Ayrıca bizim de sitemizde bulunan kpss tarih ders notlarından yararlanabilirsiniz. Ders notlarımız ayrıntılı, güncel ve müfredata uygundur. Buraya tıklayarak konulara ulaşabilirsiniz.

2022 Kpss nasıl çalışılmalı?

Yukarıda ayrıntılı olarak anlattığımız kpss ye nasıl çalışmalı yazımızı okuyarak bu sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.

Kpss B nasıl çalışmalı?

Yukarıda ayrıntılı olarak anlattığımız kpss ye nasıl çalışmalı yazımızı okuyarak bu sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.

Kpss kaç saat sürüyor?

Genel kültür – genel yetenek sınavı 130 dk sürmektedir.

Kpss dershaneye gitmeden kazanılır mı?

Tabi ki kazanabilirsiniz. Fakat kendi kontrolünüzü sağlamalı, ders çalışma düzeninize uymalısınız. İstikrarlı olduğunuz, odaklanıp verimli çalıştığınız sürece dershaneye gitmeden de başarılı olabilirsiniz. 

Kpss 90 alan atanır mı?

Bunun için net olarak evet veya hayır cevabını veremeyiz. Sıralamanız, tercihleriniz ve alım miktarı bu konuda çok önemlidir. Fakat 90 üstü puan alan birisinin atanma olasılığı yüksektir diyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!